Top Ad unit 728 × 90

Pelan Rumah Banglo 2 Tingkat. FAU050418

Rekaan rumah banglo 2 tingkat yang bertemakan bali dan berkonsep memaksimumkan penggunaan angin pantai dan pemandangan pantai.
  1. Tema bali itu boleh dilihat pada penggunaan kayu pada rekaan rumah ini.
  2. Bagi memaksimumkan penggunaan angin pantai pada rumah ini, tingkap-tingkap dan bukaan rumah ini disertakan louvers.
  3. Manakala untuk memaksimumkan pemandangan pantai, tingkap-tingkap rumah ini direka luas agar pengguna dapat menikmati keindahan pantai dari dalam rumah.
  4. Dengan keluasan 4508 kaki²,rekaan rumah ini mengandungi 5 bilik tidur dan 5 bilik air. Rekaan rumah ini sesuai bagi binaan di lokasi yang menghadap atau berhampiran pantai.


Pelan Rumah Banglo 1 Tingkat imej render


Like & Follow FB Page kami sekarang untuk pelbagai tips membina rumah banglo idaman.





Pelan Rumah Banglo 1 Tingkat pandangan sisi


Pelan Rumah Banglo 1 Tingkat pandangan depan


Pelan Rumah Banglo 1 Tingkat pandangan isometerik


Pelan Rumah Banglo 1 Tingkat pandangan atas


Pelan Rumah Banglo 1 Tingkat susun atur tingkat bawah


Pelan Rumah Banglo 1 Tingkat susun atur tingkat 2


Pelan Rumah Banglo 1 Tingkat rajah ketinggian rumah


Pelan Rumah Banglo 1 Tingkat rajah ketinggian sisi


Pelan Rumah Banglo 1 Tingkat rajah ketinggian belakang







Fauzan Mahmod

Berkelulusan Sarjana Muda Senibina, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia. Beliau merupakan staff di Nas Nuri Construction Sdn Bhd yang bertanggungjawab dalam skop rekabentuk arkitektur banglo. 


Pelan Rumah Banglo 2 Tingkat. FAU050418 Reviewed by Fauzan Mahmod on May 30, 2018 Rating: 5

6 comments:

  1. Baru Mama tau rekaan ala ala bali macam ni rupanya. Belum sampai bali lagi, sebab tu tak tahu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setiap rekaan rumah bergantung kepada citarasa pelanggan.

      Delete
  2. Nak buat rumah pun boleh ikut tema ya. Terbaik tu.

    ReplyDelete
  3. Tak berapa minatlah rekaan rumah ala bali ni. Cantik lagi rumah kampung Malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi, semangat betul sokong rumah tradisional Malaysia

      Delete
    2. Siapa lagi nak sokong kalau bukan orang asal kampung macam kita ni.

      Delete

Mengenai kami | Disclaimer | Polisi | Hubungi Kami All Rights Reserved by Dawai besi © 2018

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.